Humanist of the Year Award 2014

On October 23rd, 2014, Siðmennt, the Icelandic Ethical Humanist Association held its annual awards ceremony where we honored four deserving human beings. Three human rights lawyers: Sigríður Rut Júlíusdóttir, Katrín Oddsdóttir and Helga Vala Helgadóttir received our Humanist of the Year award for their outstanding work in defending the rights of minorities in Iceland, especially refugees and asylum seekers.

Ævar Þór Benediktsson an actor/author received our Education and Science Award for his excellent science TV show for children called „Ævar the Science Man“ and two books about science for kids.

This is the 10th year that Siðmennt has chosen Humanists of the Year and the 7th time we have presented our Education and Science award. The ceremony was held at Hotel Saga and some delightful music was provided by popular singer/guitarist Svavar Knútur Kristinsson.

Generic selectors
Ströng leit
Leita í fyrirsögnum
Leita í megintexta
Leita í færslum
Leita á síðum
Sía eftir flokkum
English News
Fréttir
Greinar
Ræður
Viðburðir - upptökur